ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ποιοί "ανακάμπτουν" ... με το Ταμείο Ανάκαμψης;

 Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Οικονόμου: "Στα 11 δισ. ευρώ οι εισροές πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης"

Πριν λίγες μέρες μας ενημέρωσαν τα ΜΜΕ αλλά και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ότι η χώρα μας έλαβε δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 3,6 δισ. Euro. «Με τη δεύτερη πληρωμή, οι πόροι που εισρέουν στη χώρα μας από αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ», επισημαίνει ο κύριος Οικονόμου.

Οι άρχοντες που σκότωσαν τις ... τέχνες

Στη χώρα όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός και πρώτες στον πλανήτη αναπτύχθηκαν οι τέχνες, όπως πλέον γνωρίζουμε, μετά την έκδοση προεδρικού διατάγματος  85/2022, άρα και με την επίσημη τζίφρα της ανώτατης αρχής στης χώρας, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι απόφοιτοι των "ανώτερων" δραματικών σχολών και σχολών χορού και κινηματογράφου κατατάσσονται στην κατηγορία εργαζομένων Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΚαι όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Σ.Ε.Η. (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: "Μάλιστα, το συγκεκριμένο Π.Δ. παραβιάζει κατάφωρα και αυτές ακόμα τις διατάξεις του Ν. 1158/81 ''Περί οργανώσεως και διοικήσεως σχολών Ανωτέρας Καλλιτεχνικής Εκπαιδεύσεως κλπ.'' (ΦΕΚ127/Α/81) και του Π.Δ. 370/83 ''Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (Τμ. Υποκριτικής'' (ΦΕΚ130/Α/83), σύμφωνα με τα οποία «η καλλιτεχνική εκπαίδευση ανήκει στην ΑΝΩΤΕΡΗ βαθμίδα εκπαίδευσης»."

Βασιλιάδες ή Βασιλεφτάδες;






Οι έντονες αντιπαραθέσεις στις οποίες επιδόθηκαν τα κόμματα δίνοντας μια ακόμη θεατρική παράσταση με αφορμή την κηδεία του «τέως» δεν είχαν κανένα πολιτικό αντίκρυσμα εφόσον το πολιτειακό στη χώρα καθορίστηκε οριστικά στις 8 Δεκεμβρίου 1974, όταν ο Ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα που είχε πραγματοποιήσει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφάσισε κατά 69,18% το τέλος της Βασιλείας στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου με το νόμο 2215/1994, αφαίρεσε από τον τέως την Ελληνική Ιθαγένεια ενώ του ζητήθηκε προκειμένου να λάβει νέο διαβατήριο, αφού το προηγούμενο ανέφερε την έκπτωτη ιδιότητά του, να αποδεχθεί και να αναγνωρίσει το πολίτευμα της χώρας, να παραιτηθεί από τις κάθε είδους διεκδικήσεις του και να δηλώσει όνομα και επώνυμο για να παραλάβει στοιχεία ταυτότητος πράγμα το οποίο ουδέποτε έπραξε. Οι αντιπαρατιθέμενοι [επομένως] της θεατρικής παράστασης όφειλαν να γνωρίζουν όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία και να μην δημιουργούν χάριν των εντυπώσεων ζητήματα εκ του μηδενός.



Πώς όμως βρέθηκε να είναι στο παρελθόν βασιλιάς της Ελλάδας κάποιος με το γερμανικό επίθετο Γλύξμπουργκ; Αν παρακολουθήσουμε τη διαδρομή της Ιστορίας προς τα πίσω θα δούμε ότι ο πρώτος βασιλιάς του νεοσύστατου ελληνικού κράτους ήταν ο Όθωνας, η τελική επιλογή των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας που οριστικοποιήθηκε με τη συνδιάσκεψη του Λονδίνου του 1832 και επικυρώθηκε τυπικά από την ελληνική πλευρά τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Προηγουμένως, τον Σεπτέμβριο του 1831, είχε δολοφονηθεί ο Καποδίστριας, ο μοναδικός 'Ελληνας κυβερνήτης, εκλεγμένος από εθνοσυνέλευση μετά την απελευθέρωσή μας από τον οθωμανικό ζυγό και ο οποίος αποδεδειγμένα επεδίωξε να οργανώσει το κράτος ιδρύοντας μάλιστα και την πρώτη αμιγώς Ελληνική Κρατική Τράπεζα την «Ελληνική Χρηματιστική». 
Μετά τη δολοφονία του που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, ο ξενόφερτος και επιβεβλημένος 'Οθωνας του οίκου του Βίττελσμπαχ εγκαινιάζει την περίοδο της Μοναρχίας στην κατά τα άλλα ελεύθερη Ελλάδα και μετά την καθαίρεσή του το 1862 συνεχίζει ο χορός των Μοναρχών έχοντας όμως παραδώσει τη σκυτάλη στον οίκο Γλύξμπουργκ, με πρώτο ανάμεσά τους τον Γεώργιο Α΄ και τελευταίο τον έκπτωτο Κωνσταντίνο. Οι συνέπειες της μοναρχικής περιόδου ήταν τραγικές για τη χώρα μας με μονάρχες εντελώς ξένους προς την ελληνική μας πραγματικότητα ακόμα και ως προς τα επίθετά τους, καλλιεργώντας συνεχώς διχασμούς ανάμεσα στους Έλληνες με στρατόπεδα βασιλικών και μη, που φιλονεικούσαν για τις παρατάξεις τους μη γνωρίζοντας ότι όλα αυτά ήταν ένα καλοστημένο ψέμα εις βάρος τους. Απορροφημένοι όλοι μας από τα μεταξύ μας μίση και μικροπάθη δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ σοβαρά πώς ζουν τόσο πλουσιοπάροχα όλοι αυτοί οι βασιλιάδες και οι πρίγκηπες, με τα ανάκτορά τους, τους θησαυρούς τους, τις τουαλέττες τους, τους μεγαλοπρεπείς γάμους τους και τα πανηγύρια τους. Επειδή όμως έχει ο καιρός γυρίσματα, σήμερα είναι πλέον η ώρα της πραγματικής μεγάλης αποκάλυψης και εμφάνισης της Αλήθειας.

Ως μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ 300 μία επιτροπή που υπογράφει για λογαριασμό μας ως "εκπρόσωποί" μας τα χρήματα που μαζεύονται στα παγκόσμια ταμεία.










Ο «τέως» είχε πρόσβαση στα Παγκόσμια Ταμεία των Ελλήνων μαζί με πολλούς άλλους κατέχοντες τίτλους «ευγενείας» μέχρι και Αρχηγούς κρατών και Εκκλησιών και μπορούσε με μια υπογραφή του να έχει ένα δικό του ποσοστό και μια άνετη και πολυτελή διαβίωση. Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και πάντα εν αγνοία μας γιατί δεν έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι εμείς ότι ο συσσωρευμένος πλούτος μας από την καθημερινή εργασία-δουλειά μας, πολλές φορές με απάνθρωπες συνθήκες και στερήσεις λόγω της νομιμοφανούς φορολογίας που μας επέβαλλαν, γινόταν βορά στις ορέξεις όλων αυτών των αλλογενών «τιτλούχων» και μεγάλων και τρανών που ζούσαν όμως εις βάρος μας χωρίς να κάνουν απολύτως τιποτα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα Παγκόσμια Καταπιστεύματα τα ποσά αυτά πρέπει να επιστρέφουν πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες- ανθρώπους των κρατών για το κοινό όφελος διατηρώντας έτσι σταθερή την οικονομική ισορροπία του πλανήτη. H οποιαδήποτε βασιλική ιδιότητα οποιουδήποτε δεν ανήκει γενεαλογικά στο έθνος των Ελλήνων-ανθρώπων είναι πλαστή και αποτελεί παραχάραξη, κλοπή και εκμετάλλευση των κληρονομικών δικαίων και δικαιωμάτων του ανθρώπινου συνόλου. Η δόλια επιβολή των βασιλικών οικογενειών και των κλεμμένων από τους ανθρώπους δικαιωμάτων τους ξεκίνησε μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συνεχίστηκε μέσω του Όθωνα και στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους για να φτάσουμε να βλέπουμε σήμερα εν μέσω μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης μεγαλοπρεπείς κηδείες και βασιλοσυγγενολόγια να συμμετέχουν στις τελετές, να τρώνε και να πίνουν με δικά μας λεφτά.

Όλα αυτά τα παραμύθια που μας αποκοίμιζαν τόσα χρόνια πρέπει να σταματήσουν και θα τα σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι μόλις αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασής μας και αποφασίσουμε ότι κανένας δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει πιά. Ο Βασηλιάς είναι η βάση του ήλιου, είναι εκείνος που θα αναγνωριστεί από όλους λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων που έχει και που τις εκδηλώνει με αρετή προς όλους και για όλους με γνώμονα πάντα το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ασφάλεια των Πολιτών. Ο τελευταίος Βασηλιάς των Ελλήνων ήταν ο Φίλιππος ο Β΄ και είχε αναδειχθεί από όλους τους Έλληνες του τότε γνωστού κόσμου. Το τεράστιο έργο του της ένωσης των Ελλήνων συνεχίστηκε από τον γιό του Αλέξανδρο μέχρι τον θάνατό του για να αρχίσει μετά η ανθρωπότητα να βυθίζεται σταδιακά στο σκοτεινό μεσαίωνα που δείχνει να κορυφώνεται στις μέρες μας. Είναι λοιπόν η μεγάλη μας ευκαιρία να έρθουμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και ενωμένοι σε ενιαία γραμμή να πάρουμε πίσω όλα τα δίκαια και δικαιώματά μας, να επανορθώσουμε τα πάντα και να συνεχίσουμε γιατί οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ατόφια την κληρονομιά τους. Ας μην παραμείνουμε άλλο θεατές της εκμετάλλευσής μας και της μεθοδευμένης καταστροφής μας τώρα που νομοτελειακά η Γνώση έρχεται και πάλι στο φως. Έχει αποδειχθεί ιστορικά πως αν δεν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι δεν θα το κάνει κανένας άλλος για μας.



Σύνταξη: Παναγιωτοπούλου Αργυρώ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2023

Γιατί όλα τα συστημικά ΜΜΕ μιλάνε για ΑΟΖ και όχι για Αιγιαλίτιδα Ζώνη; Τι σχέση έχει αυτό με το κυριαρχικό δικαίωμα και ποιος ο ρόλος των Η.Π.Α; Ποια τα σφάλματα των Ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν ανοίξει τον δρόμο στην Τουρκία;
Στο βίντεο που ακολουθεί ο υποψήφιος Βουλευτής με τον Πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις" Δημήτριος Πασχαλίδης απαντάει σε όλα αυτά και αποκαλύπτει ολόκληρο το σχέδιο συμφερόντων για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια ενώ ο Υποψήφιος Βουλευτής Στέριος Τζίντζιος με πολύ κατανοητό λόγο διαλευκαίνει το τοπίο γύρω από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εξαπάτηση σχετικά με αυτόν.





ΠΗΓΗ: www.youtube.com/watch?v=DDWhZqLYUTA

Τα μνημόνια θέλουν και ... κατανόηση

Μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν (Mathias Cormann), έχοντας προηγηθεί η συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα της προηγουμένη. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1948 ως Οργανισμός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας με σκοπό να διαχειριστεί, αρχικά, το πολυπαιγμένο σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Δηλαδή με λίγα λόγια, η αρμοδιότητά του ήταν να δώσει το στίγμα και να προωθήσει την αμερικανική πολιτική που ακολουθήθηκε τα επόμενα χρόνια. Αργότερα η ιδιότητά του επεκτάθηκε και σε μη ευρωπαϊκά κράτη, και το 1960 μετασχηματίστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Θα μας "καλλιεργούν" κιόλας;

 

Χωρίς φόβο και χωρίς ίχνος αξιών, αρχών και ηθικών φραγμών έρχεται μια Γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας, ονόματι EctoLife, να παρουσιάσει την πρώτη τεχνητή μήτρα στον κόσμο, με την οποία υποτίθεται ότι οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν τα χαρακτηριστικά του παιδιού τους. Μάλιστα, η εταιρία αυτή υποστηρίζει ότι μπορεί να «μεγαλώσει» 30.000 παιδιά τον χρόνο έχοντας εμπειρία 50 ετών σε πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα.

Τεχνητή μήτρα είναι μια «συσκευή αναπαραγωγής» με την οποία γίνεται η κύηση από την έναρξη της γονιμοποίησης μέχρι το τέλος της εμβρυικής ζωής έξω από το σώμα της γυναίκας. Το υποτιθέμενο «πλεονέκτημα» που κάνουν σημαία είναι το γεγονός ότι υπογόνιμα ζευγάρια θα μπορούν να συλλάβουν ένα μωρό και να γίνουν οι βιολογικοι (!) γονείς των δικών τους απογόνων. Το λεγόμενο “πακέτο  Elite” θα επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να επεξεργαστούν γενετικά το έμβρυο για να «ρυθμιστούν» τα πάντα από  το χρώμα των ματιών και των μαλλιών μέχρι το ύψος, την σωματική δύναμη ή την ευφυΐα του παιδιού. Τους ξεφεύγει βεβαία να ονομάσουν την αιτία που προκαλεί την ανικανότητα των ζευγαριών που δεν είναι άλλη από χιλιάδες τεχνητές ασθένειες και νόσοι που μας κατακλύζουν μέρα με την ημέρα καθώς και ένα μολυσμένο περιβάλλον που μας τρέφει με τροποποιημένα τρόφιμα γεμάτα φυτοφάρμακα, συντηριτικά και μας ποτίζει με βρώμικο νερό.

Oπως παραγγέλνεις λοιπόν φαγητό, ρούχα και παντός είδους ΥΛΙΚΑ, έτσι σου λένε να παραγγείλεις το ΠΑΙΔΙ σου, πάντα με τον μανδύα της επιστήμης. Μιας επιστήμης αναπόδεικτης, σαθρής και πέρα και μακρύτερα από την ίδια την φυσιολογία μας. Βλέπουμε να ομολογούν για τα 50 χρόνια πρωτοποριακής έρευνας. ΠΟΙΟΣ “πρωτοπόρος” κινεί και χρηματοδοτεί αυτήν την έρευνα για κάτι που μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ, αφού η μέχρι τώρα νομοθεσία το απαγορεύει; ‘Η μήπως πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη προετοιμασία όσων έπονται; Για αυτό ο Hashem Al-Ghaili που συνέλαβε την ιδέα και είναι επικοινωνιολόγος, σκηνοθέτης και παραγωγός γνωστός για τα γραφήματα και τα βίντεο του σχετικά με επιστημονικές ανακαλύψεις, λέει ότι «Εάν χαλαρώσουν οι ηθικοί περιορισμοί που υπάρχουν, δίνω 10 με 15 χρόνια προτού η τεχνητή μήτρα γίνει ευρέως διαδεδομένη παντού. Προσθέστε σε αυτά άλλα πέντε χρόνια ευαισθητοποίησης του κοινού για να γίνει πιο αποδεκτή αυτή η τεχνολογία.»

Αναρωτηθείτε αγαπητοί αναγνώστες…..

Ποιος θα είναι στην πραγματικότητα αυτός που θα αποφασίζει τις ικανότητες του παιδιού; Θα έχουμε ανθρώπους με ελεύθερη βούληση ή ετοιμοπαράδοτα ρομποτάκια; Ποιος θα πληρώνει για αυτές τις εγκαταστάσεις και για ποιόν ακριβώς σκοπό; Ο έλεγχος δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά πάνω στον ίδιο τον άνθρωπο. Όχι μόνο με την γενετική διάπλαση του σώματος του αλλά με την διαμόρφωση όλου του οργανισμού του και του μυαλού του ήδη από την γέννησή του. Τα παιδιά να επωάζονται σε μηχανές, όπου προγραμματίζονται να βγουν αγόρια ή κορίτσια, με χαμηλή ή υψηλή νοημοσύνη, φυσιολογικά ή γενετικά τροποποιημένα, ανάλογα με τις ανάγκες του καθεστώτος. Γιατί η κληρονομιά του ανθρώπου καταστρέφεται εσκεμμένα; Να μην ξέρει κανείς τι πάει να πει μητέρα και τι πατέρας, και αυτές οι έννοιες να είναι εκχυδαϊσμένες ιδιότητες των «πρωτόγονων» ανθρώπινων κοινωνιών.

Ανέτρεψαν την φυσική βιολογική συγγένεια και την αντικατέστησαν από μια τεχνητή. Το παιδί αποκόπτεται από τον βιολογικό κορμό και παραδίδεται σε μια «ερμαφρόδιτη» σχέση με αδιευκρίνιστη βιολογική ταυτότητα των γονέων του και συνεπώς την δική του, άρα διασπάται πολλαπλώς η βιολογική του καταγωγή. Η νέα μορφή συγγένειας, λοιπόν, είναι μια αφύσικη πλασματική κατασκευή. Ξέρουμε όμως ότι το παιδί καθ’ όλη την διάρκεια της εμβρυικής ζωής είναι απόλυτα συνδεδεμένο και εξαρτημένο από την μητέρα του. Πρέπει να την βλέπει να την αισθάνεται για να δημιουργηθεί αυτή η αίσθηση της πρωτογενούς ασφάλειας. Αν φανταστούμε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν θα γεννιούνται από γυναίκες αλλά από μηχανές, θα μπορούσε να είναι πραγματικός; Κι όμως αυτό το εφιαλτικό σενάριο προδιαθέτει ανθρώπους να ζουν σε ένα τεχνητό περιβάλλον, όπου τα πάντα ρυθμίζονται και ελέγχονται. Η σωστή ερώτηση είναι από ποιόν; Μα φυσικά από το ίδιο το καθεστώς.

Φυσικά ο «έρως» οφείλει να εξαφανισθεί σε μια κοινωνία που θεωρεί αυτήν την δύναμη κίνδυνο για την σταθερότητα του καθεστώτος. Αντικαθίσταται από ελευθερο-γαμικές συνευρέσεις για λόγους υγείας ή διασκέδασης. Η εκτροπή στην ΎΒΡΗ είναι σήμερα μεγαλύτερη από ότι ήταν σε οποιαδήποτε προηγούμενη εποχή. Και αυτό πρέπει να αναστραφεί, εδώ και τώρα. Με την πολιτεία που ΕΜΕΙΣ θα δομήσουμε. Με σταθερά θεμέλια που δεν θα επιτρέπουν τίποτα άλλο πέραν της ίδιας της φυσιολογίας του ανθρώπου και τον σκοπό της δημιουργίας του. Όσο αφηνόμαστε σε χέρια αλλογενή και εχθρικά προς την ίδια της ζωή, τόσο θα εφαρμόζεται η ΠΑΡΑ-φυσιολογία που θέλουν να εγκαθιδρύσουν. Η πραγματική πολιτεία μας περιμένει να ζήσουμε υγιείς και αυτάρκεις σε ένα σύστημα πρωταρχικών αξιών και αρχών. Ποιος δεν θα το ήθελε; Ας αποδείξουμε όλοι μαζί συντονισμένα οτι το ΘΕΛΟΥΜΕ!!!

 

Σύνταξη: Μαριάνα Συμεωνίδη

Πηγή: esykpda.blogspot.com


Η ταφόπλακα στην ... υγεία


Όλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη γνωρίζουμε το περίφημο Θέατρο της Επιδαύρου. Πολλοί λιγότεροι όμως γνωρίζουμε ότι το Θέατρο αυτό είναι μέρος του θεραπευτηρίου του Ασκληπιείου. Σε αυτό το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο, η ολιστική θεραπεία είχε ξεκινήσει χιλιάδες χρόνια πριν το σήμερα. Έπρεπε να θεραπευτεί και η ψυχή απ' τον πόνο που πέρασε το σαρκίο που την φιλοξενεί, σκέφτηκαν και έφτιαξαν το πανέμορφο αυτό μνημείο με την εξαιρετική μάλιστα ακουστική! Μέχρι και λίγες δεκαετίες πριν μάλιστα ασθενείς από όλο τον κόσμο κοιμόντουσαν στον χώρο του Ασκληπιείου για θεραπεία!

Αυτά σκεφτόμουν το καλοκαίρι του 2016, καθισμένη σε τραπεζάκι κυλικείου Δημοσίου νοσοκομείου της Αθήνας που όπως πολλοί πρίν και μετά από εμένα αν αναγκαστήκαμε να παραμείνουμε για θεραπεία δικών μας ανθρώπων ή δική μας, ενώ την ίδια στιγμή ένας αρουραίος έκανε την εμφάνιση του κάτω απ'το διπλανό τραπέζι! "Τυχεροί" που δεν χρειάζεται να φέρουμε δικά μας σεντόνια και φάρμακα έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται.

Και ενώ οι πρόγονοί μας έδιναν τόσο μεγάλη σημασία στην ολιστική αντιμετώπιση των ασθενειών οι σημερινοί πολιτικοί μέσω των αποφάσεων που λαμβάνουν μας δείχνουν ότι δεν σέβονται καθόλου τον πολίτη ειδικά όταν νοσεί αφού σε ένα τόσο εφτελές σύστημα υγείας μιλούν για "συγχωνεύσεις". Τι ακριβώς θέλουν να συγχωνεύσουν; Την μιζέρια μας;

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η δημόσια Υγεία νοσεί, οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές τόσο σε  βασικά υλικά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού όσο και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ η αντιμετώπιση και οι λύσεις που προβλέπονται κάθε φορά μάλλον κινήσεις εντυπωσιασμού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και όχι επίλυσης των ίδιων των προβλημάτων. Στα νοσοκομεία που εφημερεύουν η αναμονή για την εξέταση ασθενών φτάνει τις 8 ώρες ενώ οι συνοδοί μεταφέρουν και φορεία με τους ασθενείς τους λόγω της έλλειψης τραυματιοφορέων. Σε πολλά μεγάλα νησιά μας δεν υπάρχουν καν γιατροί σε πολλές ειδικότητες. Έτσι λοιπόν διακυβεύεται η υγεία των πολιτών με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια που βγήκε σε διαθεσιμότητα πολύτιμο σε αριθμό προσωπικό πάνω σε μία από τις δυσκολότερες συγκυρίες υγείας του αιώνα. Το κρατικό σύστημα υγείας μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες και βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα από  σχετική έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) έχουμε τα εξής συμπεράσματα:
  • Διοικητικοί υπάλληλοι χωρίς καμία ειδίκευση “βαπτίζονται” επαγγελματίες νοσηλευτές προκειμένου να κάνουν τη διαλογή των ασθενών ανά περιστατικό. Οι γιατροί στα ΤΕΠ σε νοσοκομεία εκτός των μεγάλων πόλεων είναι συνήθως Αγροτικοί ή γιατροί ειδικοτήτων.
  • Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζουν τους συνοδούς των ασθενών να αναλάβουν καθήκοντα τραυματιοφορέων.
  • Οι καθυστερήσεις σε κλήσεις για το ΕΚΑΒ είναι δραματικές.
  • Υπάρχει έλλειψη προσωπικού 70%. Οι ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα και σε βασικά ιατρικά μηχανήματα αναγκάζουν τους γιατρούς να ζητήσουν τη μεταφορά ασθενών σε γειτονικά νοσοκομεία με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί η μεταφορά τους.
  • Ο μέσος όρος αναμονής στα “επείγοντα” είναι από 5 έως 8 ώρες. Στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής από την ώρα που εισέρχεται ο ασθενής στα επείγοντα μέχρι την “πολυπόθητη” εισαγωγή του υπάρχει αναμονή περίπου 12 ώρες.
  • Και τέλος η ελλειπής φύλαξη των δημόσιων νοσοκομείων έχει δημιουργήσει περιστατικά αστέγων οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στα εν λόγω τμήματα.
Αλήθεια έχει δοκιμάσει κανείς από αυτούς που διοικεί και αποφασίζει για τον τομέα της δημόσιας υγείας να έρθει σε δημόσιο νοσοκομείο να θεραπευτεί; Έχει φέρει το παιδί του ή τον γονιό του; Γιατί όσες φορές ακούμε για υπουργό και βουλευτή να έχει νοσηλευτεί, πάντα φιγουράρει στην είδηση το όνομα ενός ιδιωτικού νοσοκομείου.. (Α, δεν πάνε σε αυτά που διοικούν οι ίδιοι λοιπόν...)

Ωστόσο η λύση που έχει βρεθεί για την στήριξη του τομέα της υγείας και αναμένεται να δούμε μέσα στο 2023 να πραγματοποιείται είναι οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο με βάση τουλάχιστον το νέο χάρτη υγείας που έχει καταρτιστεί. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μάλιστα τονίζει πως δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για δωρεάν υγεία και ισότιμη πρόσβαση, “όταν ένας ασθενής με παθολογικά προβλήματα θα πρέπει να ξενιτεύεται σε άλλο νομό για να νοσηλευθεί. Εάν η κυβέρνηση θέλει να μην διακομίζονται τα περιστατικά στα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου και της περιφέρειας, χρειάζεται να ενισχύσει τα μικρότερα. Πως να χειρουργήσουν τα μικρά νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν διαγνωστικά μηχανήματα, αναισθησιολόγους, χειρουργούς και άλλες απαραίτητες ειδικότητες; Θα φορτώσουν με ράντζα τα μεγάλα νοσοκομεία καταργώντας τα μικρότερα”, καταλήγει.

Και εμείς αναρωτιόμαστε μήπως κάποιος πρέπει να ενημερώσει την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται για κερδοφόρες επιχειρήσεις αλλά για βασικές κοινωνικές παροχές για τους πολίτες της που θα έπρεπε να υπηρετεί;

Ο πολιτικός φορέας έχει προγραμματίσει να θα αλλάξει ριζικά τον τομέα της υγείας γιατί πάνω από όλα υπηρετεί τον πολίτη και όχι τον εαυτό του, με νοσοκομεία που θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που θα προάγεται η αισθητική σε ύψιστο βαθμό. Κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα. Θα χρηματοδοτήσει επίσης με ό,τι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών. Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση. Άλλωστε την εποχή των καλύτερων επιστημόνων και φιλοσόφων του κόσμου, έτσι γινόταν! 


Σύνταξη: Αμέρισσα Αποκρεμιώτη 

Πηγή: esykpda.blogspot.com




Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Ελλείψεις φαρμάκων - Ποιος νοιάζεται ... ;

 

Η φετινή χρονιά μας αφήνει σημειώνοντας σημαντικές ελλείψεις σε πολλά φάρμακα. Οι φαρμακοποιοί λένε ότι οι φαρμακαποθήκες δεν τους εξυπηρετούν λόγω ελλείψεων των φαρμάκων, οι φαρμακαποθήκες υποστηρίζουν ότι οι φαρμακευτικές τους στέλνουν μικρότερες ποσότητες από αυτές που ζητούν με τον υπουργό υγείας να τους ζητάει την καταγραφή των αποθεμάτων. Με σκοπό τι; Να βρει ποιος ευθύνεται; Πάντως μέχρι να βρεθεί ο υπαίτιος και φυσικά αν και ίσως και η λύση του προβλήματος πολλοί ασθενείς ενδεχομένως να υποφέρουν ή ακόμα και να χάσουν την ζωή τους αν δεν καταφέρουν να βρουν κάποιο γενόσημο φάρμακο να πάρουν.

Σε μια πολιτεία που την υγεία των πολιτών της την στηρίζει σε μία ιατρική που ουσιαστικά δεν δίνει λύση και ποτέ δεν θεραπεύει την αιτία του προβλήματος αλλά τα συμπτώματα οδηγεί τους αρρώστους σε συνεχή εξάρτηση από το σκεύασμα που παίρνουν, κάποιοι ίσως εφ όρου ζωής, με αποτέλεσμα σε μια ενδεχομένη μη προβλέπουσα έλλειψη όπως συνέβη τη χρονιά που μας πέρασε, οι ασθενείς να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

Είναι βέβαιο ότι παρατηρείται μια κρίση στην βιομηχανία φαρμάκων. Τα εργοστάσια είναι μετρημένα σε αριθμό και πολύ συγκεκριμένων εταιρειών σχεδόν μονοπώλειο κάτι που έχει αντίκτυπο στους ασθενείς αφού δυσκολεύονται να βρουν το σκεύασμα που χρειάζονται. Με άλλα λόγια υπάρχει μια περιορισμένη δυναμική στην ύπαρξη παραγωγικών μονάδων και εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα δηλαδή καθυστερεί η βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Σε μία πολιτεία που σέβεται τον πολίτη της οφείλει να διαθέτει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι των πολιτών με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Τα σκευάσματα πρέπει να είναι συμβατά με την φυσιολογία του ανθρώπου και φυσικά η διακίνηση τους να μην εξαρτάται από μεσάζοντες πόσο μάλιστα αν αυτοί είναι ξένων οικονομικών συμφερόντων και όχι μόνο. Μια πολιτεία για να είναι υγιής θα πρέπει να απαρτίζεται από υγιείς πολίτες κάτι που μόνο η ίδια η πολιτεία οφείλει να κάνει.


ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com


ΠΗΓΗ: esykpda.blogspot.com/2022/12/blog-post_775.html

Γιορτές και σχολική βία σημειώσατε ένα

 

Μόνο την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε την αποχή της ενδοσχολικής βίας αφού αυτό το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινότητα για τους μαθητές. Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η ψυχολογική κατάσταση των μαθητών η οποία καθορίζει την συμπεριφορά τους αλλά και τις αντοχές τους σε οτιδήποτε τους συμβαίνει μέσα στο σχολείο κάτι με το οποίο φαίνεται ότι κανένας δεν ασχολείται.

Στις μέρες μας παρατηρούμε σχολικούς ψυχολόγους οι οποίοι αγνοούν το ιατρικό απόρρητο, εκπαιδευτικούς ανεπαρκείς να διαχειριστούν σημαντικά ζητήματα και μαθητές που χλευάζουν οτιδήποτε τους είναι ξένο. Για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα η κατάθλιψη, η αγχώδης διαταραχή, η κρίση πανικού, ο εθισμός και ο αυτοτραυματισμός κ.α. αποτελούν όροι-φάντασμα τους οποίους συνειδητά ολόκληρες σχολικές κοινότητες αγνοούν λόγω αμάθειας, ημιμάθειας ή αδιαφορίας. Σε κάθε περίπτωση ένας μαθητής καλείται να διαχειριστεί μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται ολοκληρωτικά ο ίδιος με το επιπρόσθετο βάρος της ντροπής, των τύψεων και της πίεσης από τον κοινωνικό περίγυρο.

Το πρόβλημα ξεκινάει και τελειώνει με το σχολικό περιβάλλον. Στον 21ο αιώνα είναι απαράδεκτο να μην δίνεται η ίδια σημασία τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία από ένα κράτος που ισχυρίζεται πως πασχίζει για την ευημερία αλλά και για την ακαδημαϊκή πρόοδο του κάθε μαθητή. Πώς είναι δυνατόν κανείς να σημειώσει οποιαδήποτε πρόοδο και να εξελιχθεί σε οποιονδήποτε τομέα εάν αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα κομματάκι μιας μάζας;

Μία τεράστια έλλειψη του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος αποτελούν οι σχολικοί ψυχολόγοι. Με μία επίσκεψη την εβδομάδα, στην περίπτωση που το εκάστοτε σχολείο διαθέτει ψυχολόγο, προβλήματα τέτοιας φύσης δεν λύνονται. Όταν δε το πρόβλημα υποβιβάζεται από το ίδιο το σχολείο τότε όχι μόνο δεν λύνεται αλλά μεγεθύνεται μέχρι οι συνέπειες να γίνουν εμφανείς. Στην περίπτωση της ενδοσχολικής βίας για κάποιους είναι πολύ πιο εύκολο να λένε τι θα μπορούσε να κάνει και να ενοχοποιεί έμμεσα το θύμα που δεν μίλησε παρά να αναλάβει την ευθηνή του να βοηθήσει όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον, δεν νοείται κάποιος που θεωρείται εκπαιδευτικός και συνεπώς εργάζεται με παιδιά και εφήβους να μην έχει τουλάχιστον βασικές γνώσεις πάνω στην παιδική ψυχολογία στο θέμα αλλά και την απαραίτητη ψυχραιμία ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί μια κρίσιμη κατάσταση. Όταν γίνεται λόγος για ένα τόσο βαρύ θέμα όσο αυτό της ψυχικής υγείας σε συνδυασμό με έναν τόσο προβληματικό τομέα όπως αυτού του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα, πολλά είναι τα ζητήματα που χρήζουν διόρθωσης.

Σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα του καθεστώτος σκοτώνει την δημιουργική φαντασία, την πραγματική έφεση μάθησης των παιδιών από την πρώτη στιγμή που έρχεται σε επαφή μαζί τους. Το εκπαιδευτικό καθεστωτικό σύστημα θέλει να καταστρέφει την κριτική ικανότητα και την δημιουργική έφεση με το να εντάσσει όλους τους μαθητές σε ένα πλαίσιο αναπαραγωγής συγγραμμάτων και ιδεών που να μπορεί να καθοδηγεί σκέψη και πράξη σύμφωνα με το σχεδιασμό που κάνουν για να εξυπηρετούνται αλλότρια προς το Έθνος μας συμφέροντα και συγκεκριμένες ομάδες. Επομένως ας πράξουμε τα αντίθετα.

Η παιδεία είναι ένας από τους κρισιμότερους και πιο νευραλγικούς τομείς της χώρας. Χρειάζεται η διάθεση τεράστιων κεφάλαιων ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι μέσα στους οποίους οι μαθητές θα νιώθουν ασφαλείς και ικανοί να δημιουργήσουν. Στα διαλείμματα αλλά και στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να βλέπουμε μόνο χαμογελαστά παιδιά με διάθεση για μάθηση αλλά και παιχνίδι, σε ένα περιβάλλον που θα τους εξιτάρει την φαντασία τους. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι η πλήρης και ολοκληρωμένη παιδεία μακριά από άγχη, φοβίες και ανασταλτικότητα. Το κτίσιμο του πνεύματος και του σώματος θεωρείται υποχρέωση μιας σωστής διακυβέρνησης η οποία αναλαμβάνει πλήρως το καθήκον της ενώπιον των παιδιών. Τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν ως τα εκκολαπτήρια των μελλοντικών ενεργών πολιτών με τη δόμηση του σώματός τους, της ψυχής τους και του πνεύματος τους ώστε να αξιώνονται για να πάρουν την Πολιτεία στα χέρια τους.

Διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα των μαθητών ...
Δημιουργούμε το αύριο !!!


ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com
ΠΗΓΗ: esykpda.blogspot.com/2022/12/blog-post_106.html