ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης - Οράματα στα λόγια και σκάνδαλα στην πράξη

 

 
Το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό της Βουλής με τίτλο «Επί του Περιστυλίου» ήδη κυκλοφορεί και μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα ως «νέος δίαυλος εξωστρέφειας και επικοινωνίας με τους πολίτες». Διαβάζοντας όμως την συνέντευξη σε αυτό, του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να μην αναρωτηθούμε κατά πόσο αυτή η επικοινωνία είναι αληθινή και δεν πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στα πλαίσια της προεκλογικής του καμπάνιας και μιλώντας μέσω του περιοδικού Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για την κλιματική κρίση και τις ενεργειακές κρίσεις - στα οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνέντευξή του - αναφέροντας ότι στοχεύει στο μέλλον το 80% του ρεύματος να παράγεται από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και κάνει λόγο για το όφελος των Ελλήνων πολιτών από την βιοποικιλότητα της μοναδικής ελληνικής φύσης.

Και εδώ έρχονται τα ερωτηματικά!

Ποιους ωφελεί περισσότερο και πόσο ”καθαρή” είναι η “πράσινη ενέργεια” όταν ξεπατώνει τα δάση; Διότι οι αποκαλύψεις για την καταστροφή από την πράσινη ενέργεια είναι συγκλονιστικές. Υποτίθεται ότι οι ΑΠΕ θα αφορούσαν εκτάσεις και περιοχές υποβαθμισμένες ενώ η όλη ενημέρωση που διατίθεται, προέρχεται από το πρόγραμμα του πράσινου ταμείου για προώθηση των αιολικών το οποίο χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία για προώθηση των ΑΠΕ “Συγκλίσεις” όπου της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας πρόεδρος είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Είμαστε η μοναδική χώρα όπου έχουν εκχωρηθεί τα βουνά, οι τόποι φυσικού κάλλους, οι περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, οι βιότοποι, οι ιστορικής σημασίας τόποι, οι αρχαιολογικοί τόποι, το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura σε εταιρείες ανεμογεννητριών, υδροηλεκτρικών, φωτοβολταϊκών και όπου το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο 2020 καταργεί την προστασία της φύσης. Είμαστε η μοναδική χώρα όπου τα δάση και οι αναδασωτέες εκτάσεις από φωτιές χαρίζονται στην κατ’ όνομα “πράσινη ανάπτυξη” ακριβώς γιατί οι αναδασωτέες εκτάσεις δεν προστατεύονται πια, μπορούν να δίνονται για επενδύσεις ΑΠΕ σύμφωνα με πρόσφατο προεδρικό διάταγμα! Η χώρα μας είναι μοναδική σε βουνά, νησιά, πολυσχιδή φύση, βιοποικιλότητα. Κι όμως εμείς ακόμα και τα νησιά μας έχουμε δώσει στις εταιρείες για ανεμογεννήτριες. Μάλιστα ο νόμος για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μην εμποδίζει ή να παρακωλύει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Η τροποποίηση του νόμου παρακάμπτει την υποχρέωση των εταιρειών για ΜΠΕ ορίζοντας ότι για αιολικά κάτω των 10 mw δεν χρειάζονται, οπότε οι εταιρείες τα “κομματιάζουν” και είναι ελεύθερες να εγκαταστήσουν όσες θέλουν πχ 10 επί 9.9 mw. Μεταξύ άλλων τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η Αικατερίνη Στατηρά, Φυσικός και Αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Ο πρώην πρωθυπουργός για ποιο όφελος από τη βιοποικιλότητα της Ελληνικής φύσης κάνει λόγο όταν την έχουν παραδώσει στο έλεος της εκμετάλλευσης εταιρειών στις οποίες εμπλέκονται συγγενικά του πρόσωπα υπέρ των οποίων αλλάζει ακόμα και η νομοθεσία;

Επιπλέον αναφέρει την υγειονομική κρίση και εδώ η υποκρισία ξεπερνά κάθε όριο, όταν ο ίδιος ο Ε.Ο.Φ. αρχίζει πλέον και κάνει λόγο για τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού φτιάχνοντας λίστες από αυτές - για τα οποία έως και πρόστιμα επέβαλλε η κυβέρνηση του για την άρνηση χορήγησής τους. 'Ή μήπως ξεχνάμε την αθλιότητα στον τομέα της υγείας με την χειρότερη κατάσταση νοσοκομείων που έχει υπάρξει στη νεότερη Ελλάδα με την αποκορύφωση της συγχώνευσης νοσοκομείων; Για να μην αναφερθούμε στην Novartis ή στην επιμονή να δέχονται τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και σπόρους ενώ ταυτόχρονα κυνηγάμε τους παραδοσιακούς σπόρους με περίτρανο παράδειγμα το πρόστιμο ύψους 42.500 ευρώ που επιβλήθηκε στην κοινότητα Πελίτι, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, εγκεκριμένη από το πρωτοδικείο της Δράμας που φροντίζει στο να συλλέξει, να συντηρήσει και να διαδώσει παραδοσιακούς σπόρους. Όσο για τον προβληματισμό του για την δημογραφική κρίση είναι εντυπωσιακό να το ακούμε από το στόμα κάποιου από εκείνους που έχουν οδηγήσει τους πολίτες τους σε μία τόσο δυσχερή κατάσταση με την δική τους οικονομική πολιτική η οποία και συνέχισε να τους κρατά μακριά από την αφθονία και την αξιοπρεπή διαβίωση... σαν να ήταν υπεύθυνη μία άλλη αιτία από κάπου μακριά..

Ακούμε επίσης τον κύριο Μητσοτάκη να θέλει να αναμορφώσουμε την βιομηχανική παραγωγή ενώ οι ήδη οι πιο σημαντικές ελληνικές βιομηχανίες όπως η Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης και η ΕΛΒΟ ξεπουλήθηκαν ενώ είχαν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ανασυγκρότησης. Η προοπτική ανάπτυξης ελληνικής βιομηχανίας όπως το ελπίζει ο ίδιος πολύ φοβόμαστε αν και εφόσον γίνει πραγματικότητα θα είναι όπως μας έχει συνηθίσει με μηδενικό όφελος και ανταποδοτικότητα για την πολιτεία και υπέρ κάποιων "άριστων" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας όπως έχει ήδη συμβεί με λιμάνια, δρόμους και αεροδρόμια. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τι έχει συμβεί με την εκπαίδευση για την οποία οραματίζεται να δωθεί βάρος στις ουσιαστικές δεξιότητες και ένα αναβαθμισμένο πανεπιστήμιο πως είναι δυνατόν να ελπίζουμε σε τέτοια οράματα για βιομηχανία και παιδεία όταν οι πράξεις διαψεύδουν τα λόγια αφού η ίδια η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη έχει αναγνωρίσει τα ιδιωτικά κολλέγια (τροπολογία η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ψηφίστηκε ξαφνικά χωρίς καν διάλογο με επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα) οπότε και οι πτυχιούχοι κολλεγίων έχουν πλέον τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους πτυχιούχους των δημόσιων ελληνικών πανεπιστημίων ΑΕΙ ενώ παράλληλα δεν φρόντισε ποτέ για τους αποφοίτους της Γεωπονικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μη έχοντας νομοθετήσει ακόμη την αυτοδίκαια απόδοση σε αυτούς επαγγελματικών δικαιωμάτων γεωπόνου! Όπως και κανένα όραμα δεν είδαμε όταν όλος ο καλλιτεχνικός χώρος κινητοποιήθηκε αφού πλέον όλοι οι καλλιτέχνες ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας και κόπου σπουδών εξισώνονται με απόφοιτους λυκείου.

Οραματίζεται λοιπόν ο τελευταίος μας Πρωθυπουργός μία ικανή και όχι παθητική ελλάδα και ζητάει την εμπιστοσύνη των πολιτών έπειτα από σκάνδαλα επί σκανδάλων για τα οποία μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε κάτι στο "Επί του ... Περιστυλίου".

Αυτή η χώρα έχει κουραστεί να ακούει υποσχέσεις και να της κρύβουν τα πάντα.. Μέχρι και ότι χάσαμε την εθνική κυριαρχία μας, με τα μνημόνια μας έκρυψαν οι πάντες, όλα τα κόμματα. Ο μοναδικός φορέας που βγαίνει μπροστά και λέει ολόκληρη την αλήθεια στους πολίτες χωρίς φόβο παρόλο το ανελέητο κυνηγητό που υπέστη είναι η Ελλήνων Συνέλευσις η οποία φτιάχτηκε από απλούς πολίτες και όλο το σώμα και η ενέργειά της έχουν όραμα και στόχο τους πολίτες και όχι ξένα συμφέροντα. Γι' αυτό και πρέπει να ενωθούν οι πολίτες ώστε οι ίδιοι να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους και να μην αφήνουν αντι-προσώπους αντί του προσώπου τους αλλά να εκπροσωπήσουν επιτέλους τους εαυτούς τους!


Σύνταξη: Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ....:

 

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ

ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ

ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ....

ΞΑΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ...ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ....
ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Ε
ΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΥΠΕΡ ΤΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;;

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ανδρουλάκης σε προεκλογική ... παράκρουση


Σε αναίσχυντη «κρίση» με προεκλογική δυσωδία έχει περιέλθει η Βουλή των Ελλήνων - ή δικαιότερα ελληνόφωνων γιατί ΤΙΠΟΤΑ ελληνικό δεν υπάρχει μέσα τους πέρα από την φωνή – προβάλλοντας το «Όραμα των πολιτικών αρχηγών» στο περιοδικό ονόματι «Βουλή επί του … περιστυλίου». Το πώς όλοι όσοι αποδεδειγμένα έχουν καπηλευτεί την πατρίδα μας εξακολουθούν και πλάθουν…όραμα είναι μια άλλη πικρή ιστορία καθώς πρόκειται για το δέλεαρ που δήθεν και τάχαμου θα οδηγήσει τους πολίτες να τους ΞΑΝΑ ψηφίσουν. Το σαραβαλιασμένο όραμα που προβάλλουν τα πιόνια των ξένων κέντρων εξουσίας θεωρητικά μπορεί να θεωρηθεί ως ένας εξιδανικευμένος στόχος στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες ή αποβλέπουν οι ενέργειες ενός ατόμου ή ενός συνόλου. Πρακτικά, όμως, έχοντας βιώσει τις ολέθριες ενέργειες του κοντινού και μακρινού παρελθόντος γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μεθοδευμένη πρακτική εξόντωσης των Ελλήνων παρφουμαρισμένη και στολισμένη για να ... καταπίνεται ευκολότερα. Τι, όχι;;;

Ένας από τους βασικούς συμμετέχοντες αυτού του ανεπανάληπτου «οραματικού» θιάσου είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα παιδί του «κομματικού σωλήνα», αφού μετά την εφηβεία του τον έχουν μονοπωλήσει οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και από ό,τι έχει έρθει στο φως, την δεκαετία του 1990 ανήκε στους «εκσυγχρονιστές» του Κώστα Σημίτη, αλλά και στα «βαριά χαρτιά της νέας γενιάς» του Βαγγέλη Βενιζέλου. Εύκολα καταλαβαίνουμε, λοιπόν, (εάν θέλουμε) πόσο βαθιά αγκιστρωμένος, καθηλωμένος και υποταγμένος είναι στις διεφθαρμένες «ρίζες» του εν λόγω κόμματος που δεν αφήνουν κανένα δημιούργημα τους να κινηθεί πέραν των δικών τους σκοτεινών εντολών. Άρα τι αλλάζει πραγματικά σε ένα απόκομμα όταν αλλάζει ένα πρόσωπο; Ένα ΤΙΠΟΤΑ. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως οι νόμοι που καθορίζουν την ζωή μας με καταστροφικές συνέπειες σε όλες τις πτυχές τις κοινωνίας μας ψηφίζονται από όλα τα κόμματα. Το σώμα της βουλής είναι αυτό που αποφασίζει και όχι μόνο το κυβερνόν κόμμα που συνήθως είναι αυτό που πυροβολείται για να απαλλαγούν όλοι οι άλλοι από τις ευθύνες που τους αναλογούν. Όσα έχουμε περάσει δεν μας επιτρέπουν να γινόμαστε μέρος αυτού του κακοφτιαγμένου παιχνιδιού.

Το τιποτένιο οραματικό μπαλόνι του κ. Ανδρουλάκη, ξεκινάει να φουσκώνει με την υποτιθέμενη στήριξη του Ε.Σ.Υ. που έχει αποδεκατιστεί, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ελληνικής παραγωγής συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής. Ναι, αυτής της παραγωγής που καταστρέφουν καθημερινά και αποδεκατίζουν τους παραγωγούς με άνομους νόμους. Συνεχίζει το φούσκωμα με επίκεντρο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τις ενεργειακές κοινότητες που πρέπει να υπάρξουν στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Να σημειώσουμε δε και για την δέσμευση (ναι έχουν το θράσος ακόμα να δεσμεύονται χωρίς φυσικά καμία πολιτική ευθύνη) ότι μέχρι το 2050 οι ρύποι θα είναι μηδενικοί. Πώς θα γίνει αυτό με την καταστροφή των δασών που ετησίως καίνε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα; Να το παραβλέψουμε … Θα επιδοτηθούν, λέει, τα φωτοβολταϊκά και θα φτιαχτούν νέα δίκτυα για την ενεργειακή σύνδεση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Ανδρουλάκης εισηγήθηκε  για ένα νέο ταμείο Ευρωπαϊκής κυριαρχίας που θα υποστηρίζει την παραγωγική βάση και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Με όλα αυτά θα υπάρξουν δήθεν κίνητρα για ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ επενδυτές (που τους είδε??) και θα προωθηθεί η καινοτομία (μάλλον εννοεί κΕνοτομία). Φούσκωσε φούσκωσε αλλά …. ΕΣΚΑΣΕ με αποκορύφωμα τους πόρους από τους οποίους μπορούν να γίνουν όλες οι παραπάνω …. αερολογίες. Και φυσικά από που αλλού; Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα 32 δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων και δανείων.

Αυτό δηλαδή που είχε αποκαλύψει ο Αρτέμης Σώρρας χρόνια πριν, για τον άφθονο πλούτο που υπάρχει στα Ελληνικά Κληρονομικά Ταμεία Διεθνούς Εξασφάλισης, που διατηρούνται καταχωρημένα σε ειδικούς λογαριασμούς στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες ή άλλους οργανισμούς με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα κεφάλαια αυτά είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου Ελληνικού Έθνους, όπως αλλιώς είναι γνωστό ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility). Ο  απώτερος σκοπός του Αρτέμη Σώρρα και της «Ελλήνων Συνέλευσις» ήταν να δομηθεί χρηματοδότηση προς όφελος του Έλληνα Πολίτη, για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση και αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Με αποδεδειγμένο πλούτο, λοιπόν και όχι με πολιτικοφτιαγμένες φαμφάρες.

Ο Αρτέμης Σώρρας ήρθε για να επαναπροσδιορίσει την πολιτική σκηνή της χώρας θυμίζοντας σε όλους ότι ΜΟΝΟ ο πολίτης μπορεί να παράξει πραγματική πολιτική και όχι τα ετοιμοπαράδοτα ρομποτάκια όντας κουρδισμένα στις συχνότητες του ανθελληνισμού και της δολιότητας. Και αυτό γίνεται ορατό από τον πρωταρχικό στόχο μετά την διακυβέρνηση της χώρας από το όχημα των Ελλήνων που είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ στα ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ. Σε κάθε σπιθαμή του κράτους μας. Γιατί κανένας άλλος δεν τολμάει να αναφέρει αυτήν την λέξη; Γιατί πολύ απλά είναι ένα συστατικό της σούπας του καθεστώτος.

Η ελληνική παραγωγή ανθίζει με την Ελλήνων Συνέλευσις και συγκεκριμένα  με πρόγραμμα ώστε το 60% της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Η βιομηχανία δομείται πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών. Στηρίζεται και στις πρώτες ύλες που βρίσκονται στην Ελληνική γη και δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών. Η Ελλήνων Πολιτεία δίνει μεγάλη σημασία και στον βιοτεχνικό κλάδο, καθώς τα χειροποίητα παραδοσιακά είναι μέσα στην διαχρονική έκφραση τέχνης του γένους μας. Ο τουρισμός θα μεσουρανήσει με τεράστιες υποδομές για όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί τη χώρα μας αλλά με δήλωση δέσμευσης για την τήρηση των προϋποθέσεων και κανόνων που πρέπει να τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στον Ελλαδικό χώρο, όπως τον απόλυτο σεβασμό του φυσικού Ελληνικού Περιβάλλοντος και την εναρμόνιση του στους νόμους της Πολιτείας.

Φυσικά η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών με όσα κεφάλαια και αν είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή της. Όσον αφορά την ενέργεια Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

Δεν μιλάμε δηλαδή για κάτι άλλο πέραν από αυτό που δικαιωματικά αξίζει στο ελληνικό έθνος, να γίνει η έδρα του ένα εργοτάξιο πραγματικής αειφόρου ανάπτυξης με έναν και μοναδικό γνώμονα. Την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της μοναδικής  δύναμης που κατέχει το κράτος μας. Έναν ολικό επαναπροσδιορισμό.  Όλα αυτά όμως έχουν έναν όρο. Την ΕΝΩΣΗ μας μακριά από ό,τι μας κρατά δέσμιους και διαιρεμένους τόσα χρόνια. Πόσο θα διαμελίζουμε τις ψήφους μας που τους δίνουν δύναμη; Πόσο θα τους χαρίζουμε την ΕΝΤΟΛΗ μας; Η εντολή είναι μια!!! Άκου σε την, δες την, νιώσε την. Και αυτή δεν έρχεται από ναρκισσιστικά ανθρωπάκια αλλά από τους προγόνους μας!!!

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ


Σύνταξη: Μαριάνα Συμεωνίδη

Πηγή: esykpda.blogspot.com/2023/04/proeklogikh-parakroysh.html

Βαρουφάκης - Ο τσάμπα μάγκας



Το Σάββατο 22 Απριλίου με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής η χώρα εισήλθε πλέον και επισήμως σε προεκλογική περίοδο και όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν να παίρνουν μπρος οι κομματικοί μηχανισμοί προετοιμασίας για να οργανώσουν ομιλίες, συνεντεύξεις και αρθρογραφίες με σκοπό να παρουσιάσουν τους αρχηγούς των κομμάτων, τα μέλη τους και τις επιδιώξεις τους. Στα πλαίσια όλης αυτής της δραστηριότητας το ηλεκτρονικό περιοδικό της Βουλής «Επί του … περιστυλίου!» κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να γράψουν ένα άρθρο με θέμα το όραμά τους για την Ελλάδα του 2040 καθώς και τι προτείνουν για την πραγμάτωση αυτού του οράματος. Όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έτσι και ο κ. "Γιάνης" Βαρουφάκης ανταποκρίθηκε σ΄αυτό το κάλεσμα και εξέθεσε γραπτώς την τοποθέτησή του στο 61ο τεύχος του περιοδικού. Λέει λοιπόν ο κ. Βαρουφάκης: «Αν αλλάξουμε κατεύθυνση όλα μπορούν να είναι αλλιώς» υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του δημιουργήθηκε ως εμπόδιο στο δρόμο της μόνιμης χρεοδουλοπαροικίας που είχε πάρει η Ελλάδα τότε και προτείνοντας ως λύση το δρόμο της Ρήξης. "Γνήσιος επαναστάτης" ο πολιτικός αρχηγός του ΜέΡΑ 25 που προφανώς γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει μέσω των κυβερνώντων της τη δανειακή σύμβαση το 2010 που οδήγησε στην παρέλαση των μνημονίων έχοντας παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία και όλους εμάς αμετάκλητα και άνευ όρων στους δανειστές μας για 99 ολόκληρα χρόνια. Δεν μας εξηγεί επαρκώς πώς θα κάνει αυτήν τη ρήξη και αν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει τον νόμο εκείνο που θα ακυρώσει τη χρεοδουλοπαροικία εφόσον κάθε νόμος μόνο με άλλο νόμο καταργείται.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για «άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές, των οποίων η μόνη προαπαίτηση είναι η εναντίωση στις προσταγές των Βρυξελλών αλλά και των ολιγαρχικών συμφερόντων που πλουτίζουν από τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και κράτους». Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά ότι μας εξαθλιώνουν, όμως κ. Βαρουφάκη υπήρξατε υπουργός των Οικονομικών της χώρας με την Κυβέρνηση Τσίπρα, με μεγάλη δύναμη στα χέρια σας αλλά δεν είδαμε να κάνετε κάτι αποτελεσματικό έστω για να αναχαιτίσετε λίγο την οικονομική λαίλαπα που μας απειλούσε και μας απειλεί ακόμα ούτε και αξιοποιήσατε αργότερα ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου όλες τις δυνατότητες που σας έδινε η θέση σας προκειμένου να επιτύχετε τη Ρήξη που τώρα επαγγέλλεστε. Τι άλλαξε λοιπόν και κάτι που δεν κάνατε τότε θα μπορέσετε να το κάνετε σήμερα; Για να μπει κανείς σε άλλο δρόμο, όπως λέτε εσείς, χρειάζεται γεμάτο πορτοφόλι και το κράτος έχει φτωχοποιηθεί σύμφωνα με τα λεγόμενά σας. Εν τούτοις όταν κάποιος από τους ακροατές σας σας ζήτησε κατά τη διάρκεια ομιλίας σας να εξηγήσετε την εμφάνιση 600 δις στον Κρατικό Προϋπολογισμό - Νόμο του Κράτους 4444/2016 απαντήσατε ότι αυτά είναι «μια φαντασίωση» και δεν υπάρχουν. Αν οι Νόμοι του Κράτους, ψηφισμένοι όλοι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι φαντασιώσεις και δεν υπάρχουν, τότε εύκολα κι εσείς θα μπορούσατε να τους διαλύσετε και να εφαρμόσετε από τότε τα μεγαλεπήβολα οραματικά σχέδιά σας για «Ιδρυση Εθνικής Εταιρίας Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών» και δε θα χρειαζόταν να περάσουμε τόσα χρόνια ανέχειας. Παραλείψατε δε να αναφερθείτε στο Δημόσιο Χρέος που είναι φορτωμένο εξ ολοκλήρου στις πλάτες των πολιτών, συνεχώς αυξάνεται αντί να μειώνεται και έχουμε καταντήσει να χρωστούν ακόμα και τα αγέννητα παιδιά μας χωρίς ποτέ και κανένας από όσους κυβέρνησαν τον ιερό αυτό τόπο να ζητήσει να κάνει έναν έλεγχο για το πώς και από πού προέκυψε. Η εκπόνηση του τεράστιου επενδυτικού προγράμματος για την πράσινη μετάβαση που βρίσκεται κι αυτή στην ατζέντα του οράματός σας, απαιτεί χρηματοδότηση και οφείλετε να αναλύσετε λεπτομερώς από πού θα αντληθούν τα χρήματα γιατί κάθε φορά μέχρι τώρα οι μόνοι που χρηματοδοτούν σταθερά τους επενδυτές είναι οι Ελληνες πολίτες.

Στο τέλος του άρθρου ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στην ερώτηση που του τέθηκε ότι θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος για τις πρωτοβουλίες που πήρε σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους το οποίο θεωρεί, όπως είπε, βασικό για τη μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας. Να βεβαιώσουμε τον κύριο Βαρουφάκη ότι σίγουρα θα τον θυμόμαστε ως μια από τις κύριες αιτίες που λόγω πίεσης και συνεχούς κατατρεγμού ξύπνησαν μέσα μας μνήμες προγονικές για τις Αιώνιες και Διαχρονικές Αξίες μας, όπως η Λογική και μπορέσαμε να κατανοήσουμε ότι παλαιοί, νυν και μελλοντικοί κυβερνώντες «μας δουλεύουν ψιλό γαζί». Όλοι εμείς λοιπόν οι εξαπατημένοι, οι ταλαιπωρημένοι, οι δολίως παραπλανημένοι αποφασίσαμε ότι δεν σας χρειαζόμαστε άλλο όλους εσάς που μας καταστρέψατε και ότι «σαν έτοιμοι από καιρό και θαρραλέοι» μπορούμε και πρέπει να αναλάβουμε οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις», ο δικός μας Φορέας, στον οποίο δώσαμε υπόσταση με τη συμμετοχή μας, διαθέτοντας Ελληνικό Αξιακό Σύστημα που θα φιλτράρει τη Νομοθεσία, Αδιαφιλονίκητο Πλούτο εγκεκριμένο από κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο και Προγραμματικές Δηλώσεις κατατεθειμένες στον Αρειο Πάγο ως εγγύηση για την υλοποίησή τους, θα πραγματώσει τα όνειρά μας και τα σχέδιά μας για μια ζωή που αρμόζει στη φυσιολογία μας. Τα λόγια δεν ωφελούν αν δεν συνοδεύονται από πράξεις και έργα και ο κ. Βαρουφάκης ως Οικονομολόγος και μάλιστα καθηγητής θα έπρεπε να το γνωρίζει. Οι πολλές προεκλογικές φούσκες-υποσχέσεις, εντυπωσιακές διανοουμενίστικες εκφράσεις και ταξίματα άνευ αντικρύσματος μας οδήγησαν στο νομοτελειακό σημείο του κορεσμού, γίναμε ενεργοί αληθινοί πολίτες και θέσαμε ως στόχο και σκοπό να βγούμε όλοι μαζί ομόνοα από τα αδιέξοδά μας. Δεν ελπίζουμε, δεν πιστεύουμε και δε φοβόμαστε τίποτα γιατί γνωρίζουμε πια τη δύναμή μας και τις δυνατότητές μας ώστε να στηριχτούμε σ΄εμάς τους ίδιους και ν΄αρχίσουμε να δομούμε την Πολιτεία μας.

Η «Ελλήνων Πολιτεία» είναι το όραμα όλων των Ελλήνων μέσα από μια αληθινή Μεταρρύθμιση Θεσμών και Πολιτειακών Αξιωμάτων ώστε να εκλέγονται οι αξιότεροι ανάμεσά μας για να εφαρμόσουν τις εντολές που εμείς θα τους έχουμε δώσει. Η Ενέργεια και το Νερό, τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά, θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες με μόνα τα ελάχιστα κόστη για τη συντήρηση των δικτύων, εφόσον οι τόσες σύγχρονες τεχνολογίες μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα, και πάντα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που συναρτάται με την υγεία μας και την ανθρώπινη φυσιολογία μας. Αυτό θα μειώσει αισθητά το κόστος διαβίωσης και η φτωχοποίηση θα πάψει χωρίς να χρειαστούμε καμμία Αυτόματη Τιμαριθμητική Αναπροσαρμογή σαν αυτή που προτείνει ο αρχηγός του ΜέΡΑ 25 και όλες τις άλλες που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα εις βάρος μας με πιο πρόσφατη αυτή της Ενέργειας. Η Υγεία και η Παιδεία είναι επίσης πολύ νευραλγικοί τομείς για την Πολιτεία μας για να ασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της και τη συνέχειά της μέσω των απογόνων μας. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο καθόλου ο κ. Βαρουφάκης σ΄αυτά τα δύο θέματα θεωρώντας τα πιθανόν ικανοποιητικά ως έχουν και προτίμησε να θίξει το υψηλό ΦΠΑ αν και ο ίδιος δεν έπραξε απολύτως τίποτα όταν είχε τη δυνατότητα. Δεν γνωρίζει ίσως ότι όλος ο ΦΠΑ πηγαίνει κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν έχει ασκηθεί ποτέ κανένας έλεγχος για το τι ανταποδίδεται στους πολίτες των χωρών που τον πληρώνουν. Τέλος οι εντάξεις σε διάφορα Κινήματα όπως το Κίνημα των Αδεσμεύτων που προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είδαμε και νιώσαμε στο πετσί μας πώς κατέληξαν μετά από τόσα ιστορικά πειράματα. Η επιμονή των πολιτικών να χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου λόγια άνευ ουσίας σε κάθε προεκλογική περίοδο μη στοχεύοντας παρά στα κέρδη των οικονομικών συμφερόντων που εξυπηρετούν έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της ανοχής μας και των αντοχών μας.

Τώρα είναι η Ώρα να αναλάβουν τη διοίκηση οι άνθρωποι-πολίτες, η μοναδική Ουσία και Πηγή Δύναμης, μέσω της εξουσίας που θα αναθέσουν οι ίδιοι στους εκπροσώπους τους με ανοιχτές ονομαστικές ψηφοφορίες και όχι κρυμμένοι πίσω από παραβάν-μπερντέδες και με κάλπικες ... «κάλπες». Τώρα είναι η Ώρα του Ανθρώπου και το τέλος του ψέματος που προξενούσε βλάβη στη φυσιολογία μας εμποδίζοντάς μας να ανελιχθούμε στο επίπεδο που μας αρμόζει. Ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας σ΄αυτήν την εκλογική διαδικασία που είναι προ των πυλών, ας γυρίσουμε την πλάτη σε όλα τα κόμματα που μας κομμάτιασαν και μας υποδούλωσαν και ας στηρίξουμε τον δικό μας Φορέα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επανακτήσουμε τη ζωή μας και την ελεφθερία μας και να εδραιώσουμε επί τέλους τη Δημοκρατία μας.


Σύνταξη: Αργυρώ Παναγιωτοπούλου             

Πηγή: www.esykpda.blogspot.com 

Αλέξης Τσίπρας - Ένας περήφανος προδότης


Πόσοι πολίτες αλήθεια, γνωρίζουν πως η Βουλή της Ελλάδος, διαθέτει από το 2020 ηλεκτρονικό περιοδικό, όπου εκεί φιλοξενεί «πλούσιο» ρεπορτάζ για όλες τις συζητήσεις και «ψηφοφορίες» στο κοινοβούλιο, αλλά και τις διεθνείς αποστολές; Σίγουρα λίγοι. Το σκεπτικό όπως μας λέει και ο κος Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής, ήταν η διεύρυνση των δεσμών με τους πολίτες. Πώς τώρα, με ένα ηλεκτρονικό περιοδικό θα έρθουν πιο κοντά στους πολίτες, ακόμα αναζητείται. Στο ηλεκτρονικό αυτό περιοδικό «Επί του Περιστυλίου» όπως ονομάζεται, στο τελευταίο τεύχος του (ΤΕΥΧΟΣ 061) με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να συγγράψουν ένα άρθρο - απάντηση στο ερώτημα: «Πώς οραματίζεσθε την Ελλάδα του 2040 και τι πρέπει να γίνει για να πραγματωθεί αυτό το όραμα;» Τι να μας πούνε για το 2023; Το ζούμε το όραμα τους.

Εκλήθησαν επίσης να απαντήσουν και στο ακόλουθο προσωπικό ερώτημα: «Για ποια (ες) πρωτοβουλία (ες) θα θέλατε να σας θυμούνται οι Έλληνες πολίτες όταν κάποια στιγμή με το καλό αποχωρήσετε από την πολιτική;» Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε μόνο με έναν πολιτικό αρχηγό, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα που νοιώθει υπερήφανος για την συμφωνία των Πρεσπών και για τις «λύσεις σε αδιέξοδα που κρατούν χρόνια» όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Βασικά, το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλαγή υποδείγματος, πάνω στα ισχυρά θεμέλια της ασφάλειας και της δικαιοσύνης παντού. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μέρος αυτού του υποδείγματος. Τα υπόλοιπα τα αφήνω για παρακάτω. Τι μας λέει όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πώς φταίει για όσα βιώνουμε μέχρι και σήμερα; (Οπότε αναγνωρίζει πως φταίει κάτι, όχι αυτός όμως.) Η έλλειψη ενός ισχυρού σύγχρονου συλλογικού οράματος για την πατρίδα. Και άντε του συλλογικού οράματος το καταλαβαίνω. Σύγχρονο όμως τι μπορεί να σημαίνει; Μήπως το σύγχρονο το μπερδεύει με τη διαφορετικότητα; Και από πότε ο άπατρις Τσίπρας έχει όραμα για την πατρίδα; Καταλαβαίνουν φυσικά οι περισσότεροι, πως δεν είναι αυτό μια απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ενός επικοινωνιολόγου της Κουμουνδούρου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολιτικές ελίτ και την ταύτιση τους με τα συμφέροντα μιας μερίδας ισχυρών του πλούτου. Σαν να μην έχει εκείνος στενές επαφές με μερίδα ισχυρών του πλούτου. Όλο το καλοκαίρι έμενε στο Σούνιο, με μόνιμη ασφάλεια απ’ έξω, σε βίλα ιδιοκτησίας του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο. Και όχι στην Κυψέλη. Μπορεί να μένει ακόμα εκεί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις που και ο ίδιος έπραξε. "Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, θα είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει συγκρούσεις αλλά και συγκλίσεις". Τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση είναι μια επείγουσα ανάγκη». Επείγουσα ανάγκη για ποιον δε μας λέει. Στη συνέχεια μίλησε για σχεδόν όλη την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, Υγειονομική κρίση της πανδημίας – γεωπολιτική κρίση, Πόλεμος Ουκρανίας, ενεργειακή κρίση, λέγοντας συγκεκριμένα: αν προσθέσουμε την κρίση που επικαθορίζει πια τα πάντα - την κλιματική - τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνθήκη σχεδόν παραλυτική, κατηγορώντας παράλληλα την «νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση». Γιατί όλοι γνωρίζουν πως έχουμε πολλές "παγκοσμιοποιήσεις". Μεταξύ αυτών μίλησε για δυο θεμελιώδεις αξίες τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια

Θα σας θυμίσω εγώ πόσο θεμελιώδεις αξίες είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:
Δικαιοσύνη - 2017, ο τότε υπουργός δικαιοσύνης, βγαίνει από το βήμα της βουλής, χλευάζοντας τον Πρόεδρο του Εθνικού Πολιτικού Φορέα Αρτέμη Σώρρα, απαξιώνοντας τελεσίδικη αθωωτική απόφαση. Στη συνέχεια περνάει σε μια παράνομη πράξη και ξανά δικάζει τον κ. Αρτέμη Σώρρα, με τις ίδιες κατηγορίες, βάζοντας προηγουμένως τον Άρειο Πάγο να εκδώσει απόφαση αναιρέσεως υπέρ του νόμου, ώστε να μπορέσει να φωνάζει πως αναίρεσε μια τελεσίδικη απόφαση. Τελικά στις 15 Νοεμβρίου 2017, η υπόθεση έρχεται στα δικαστήρια και ο κος Αρτέμης Σώρρας, αθωώνεται πανηγυρικά δεύτερη φορά. Οι δικαστές έκριναν την υπόθεση απαράδεκτη. Στη συνέχεια ο Κοντονής, τα βάζει με τους δικαστές και τους κατηγορεί για το πόθεν έσχες τους. Τη συνέχεια την γνωρίζουν οι περισσότεροι. 

Ασφάλεια 2018, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας λέει σε συνέντευξη του "Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Με οδηγίες της Αστυνομίας «κάντε πως κοιμάστε». 

Όλα αυτά λοιπόν που δεν κατάφερε να τα κάνει, είναι έτοιμος τώρα για την πρόοδο με το βλέμμα στο 2040. Καλά καλά δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά που υπόσχονται σε βάθος τετραετίας, μιλάνε για βλέμμα στο 2040. Πόσο μπορεί τελικά να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας! Κλείνοντας ο επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, μέσα από την ατζέντα, αναφέρθηκε σε μια σύγχρονη πολιτική ιθαγένειας, γνωρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε το παγκόσμιο  σύμφωνο του ΟΗΕ στο Μαρόκο, που εκεί συμφώνησε να εισάγουμε μερικές δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες. Αυτό είναι εξάλλου το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε κόμματος που ακολουθεί την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας. Νέοι νεοέλληνες. 

Στην ερώτηση "ποια πρωτοβουλία θα θέλατε να θυμούνται οι Έλληνες πολίτες όταν κάποια στιγμή με το «καλό» αποχωρήσετε στο μέλλον από την πολιτική" ο Αλέξης Τσίπρας θεωρητικά, έπλεξε το εγκώμιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως εκπλήρωσε μια δέσμευση για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν μας είπε όμως με ποιο νόμο βγήκαμε από τα μνημόνια, και πόσο τελικά κατάφερε να μειώσει το χρέος που δήθεν μας βαραίνει, που ήταν η αιτία να μπούμε στα μνημόνια. (Όπως μας είπαν). Τελειώνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με στόχο την ανάληψη νέων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, αυτή τη φορά χωρίς την ασφυκτική πίεση μνημονίων και επιτροπείας. Δηλαδή, ακόμα και σήμερα, που ο πολίτης έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες του, συνεχίζουν να ψεύδονται, μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους παραπάνω, αφού μνημόνια έχουμε ακόμα - μιας και δεν υπάρχει κάποιος νόμος κατάργησης τους και εποπτεία - εφόσον οι Ευρωπαϊκές οδηγίες όλο ένα και ενσωματώνονται στην εσωτερική μας νομοθεσία. 

Τελικά, τι νόημα μπορεί να βγάλει κάποιος που διαβάζει αυτή τη συνέντευξη; Τι μπορεί να περιμένει; Ή απλά πρέπει να περιμένει μέχρι το 2040, για να δει αν συμβούν όλα αυτά που έγραψε ο επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ; Για να ξεκαθαρίσουμε όμως ορισμένα πράγματα, πάνω στα γραφόμενα τους. Στη συλλογικότητα δεν υπάρχει κάποια κυβέρνηση που κάνει ό,τι θέλει στο όνομα της. Υπάρχουν οι πολίτες, που είναι η ουσία και δίνουν το δικαίωμα σε εκπροσώπους να πάρουν την εξ-ουσία. Εκτελώντας και μόνο τις αποφάσεις της συλλογικότητας. (Σύνολο).  Αυτό όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, δεν μπορεί να συμβεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την Ν.Δ, ούτε με κανένα κόμμα. Η δουλειά τους είναι να μας κρατάνε σε απόσταση, κομμα-τιάζοντας μας. Δεν μπορεί να συμβεί, γιατί η συλλογικότητα δεν είναι στη δομή τους και λειτουργία τους.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά οι πολίτες να σταματήσουν να ιδιωτεύουν και να περιμένουν κάποιον άλλον να κάνει αυτό που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι. Κάποιοι το κάνουν ήδη πράξη. Είναι τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις, που μιλούν και πράττουν μέσω συλλογικότητας. Είναι κάτι που μπορεί και συμβαίνει, επειδή η δομή της Ελλήνων Συνέλευσις και η λειτουργία της είναι τέτοια, που χωράει τους πάντες. 

Το μόνο που χρειάζεται, είσαι Ε.ΣΥ!

Σύνταξη: Καλλέργης Ηλίας - Υποψήφιος Βουλευτής Α΄Ανατολικής Αττικής

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Οταν άλλα λες και άλλα πράττεις!

 

Πόση ασφάλεια θα μπορούσε να αισθανθεί ένας πολίτης μέσα στη χώρα που διαβιώνει, όταν παρακολουθεί τούς ανθρώπους που τον κυβερνούν, να αναιρούν - κάθε φορά - με τις ίδιες τους τις πράξεις, όλα όσα του λένε;

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, που ενώ ως πολιτικός αρχηγός διετέλεσε πρωθυπουργός και με απλά μαγικά μετέτρεψε το "ΟΧΙ" του έθνους σε "ό,τι θέλω κάνω", ως αντιπολίτευση προσπάθησε να πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ειλικρίνεια του.


Επέλεξε να ορκιστεί ως πρωθυπουργός, με πολιτικό όρκο, διότι όπως ο ίδιος δήλωσε σε εκπομπή  "δεν θα μπορούσε να υποκριθεί πως είναι κάποιος άλλος". 

Από τις πράξεις του όμως, άλλα αντιλαμβανόμαστε.


Τελικά τι ισχύει; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ο πολίτης για την αξιοπιστία ενός τέτοιου πολιτικού, ώστε να του επιτρέψει μέσω της ψήφου του τη διαχείριση της πατρίδας του και, κατά συνέπεια, της ίδιας της ζωής του; Όταν με τόση ευκολία και μπροστά στα μάτια του, άλλα του λέει και άλλα πράττει.


ΕΔΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΩΣ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΥ


Στην ίδια συνέντευξη μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο χριστιανισμός έχει κοινά στοιχεία με την σοσιαλιστική αντίληψη.
Αν μας επιτρέπεται η απορία, πώς μπορεί να συμβαδίσουν δόγμα και πολιτική που καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους, το πιθανό συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήγαμε είναι πως χρησιμοποιεί τους θρησκευόμενους πολίτες για να αποκτήσει ψηφοφόρους μέσω αυτών. Έρχεται όμως για μια ακόμα φόρα αντίθετος με τις πράξεις του, όταν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του το θέμα διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν μέσω συνεδριάσεων την τότε βουλή και φυσικά το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει.

Όταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν πολιτικό που επανέρχεται να μας ζητήσει να του εμπιστευτούμε την ζωή μας μέσω της ψήφου μας, που ο ίδιος προεκλογικά φώναζε και διαλαλούσε πως με ένα νόμο θα "έσκιζε" τα μνημόνια και μετά ο ίδιος διέψευδε τα λόγια του.



Δυστυχώς για αυτόν και τους ομοίους του αρκετοί πολίτες έχουμε μνήμη - όχι χρυσόψαρου - αλλά και νόηση ώστε να αντιλαμβανόμαστε πλέον την κοροϊδία τους και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις για τις ζωές μας διαχωρίζοντας την αλήθεια από τα ψέμματα που χρόνια τώρα μας σερβίρουν.

Η Ελλήνων Συνέλευσις και οι πολίτες ως ενημερωμένοι και ενεργοί άνθρωποι που την αποτελούν έχουν πάρει θέση και απόφαση να μην επιτρέψουν σε κανένα πολιτικάντη να τους εξαπατήσει ποτέ ξανά. Αποφάσισαν πως οι ζωές τους είναι πολύτιμες για να κλείνουν τα μάτια τους στην πλάνη και στις κούφιες υποσχέσεις όλων των κομματανθρώπων που μας περιβάλλουν. Ενημερώσου για όλα όσα μπορεί να σε βοηθήσουν να γίνεις ενεργός πολίτη.

 

Σύνταξη: Καίτη Γούναρη
Επιμέλεια : Αναστασία Ιακώβου

ΠΗΓΗ