ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Η ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Φόροι είναι οι εισφορές που πληρώνουμε για την ανάγκη κάλυψης του κόστους λειτουργίας και διοίκησης του κράτους. Ανταποδίδονται στους πολίτες μέσω παροχών, υπηρεσιών και υποδομών. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των φόρων.  

Τι γίνεται όμως με τους φόρους για τα αυτοκίνητα και το οδικό δίκτυο; Υπάρχει αυτή η ανταποδοτικότητα; Οι υπηρεσίες και οι παροχές υπάρχουν; Είναι ανάλογες των φόρων που πληρώνουμε;
Το 2021 καλούμαστε να πληρώσουμε στο ακέραιο τα τέλη κυκλοφορίας ενώ τα οχήματά μας το 2020 δεν έχουν κυκλοφορήσει όσο παλαιότερα  και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ίδιο μέσα στο 2021.
Ο αρχικός λόγος ύπαρξης των τελών κυκλοφορίας ήταν για να ισοσταθμίσουν και να πληρωθεί ένα τέλος μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Από εκεί ξεκίνησε και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνδέσει τα τέλη κυκλοφορίας με τα καυσαέρια και τους ρύπους των αυτοκινήτων οπότε κάποιος που έχει παλαιότερο και πιό ρυπογόνο αυτοκίνητο πληρώνει κάτι παραπάνω.
Η Ελλάδα έχει έναν παλαιό «στόλο» αυτοκινήτων. Το οδικό μας δίκτυο εκτός τις περιπτώσεις των Εθνικών οδών είναι απαρχαιωμένο και η συντήρησή του κακής ποιότητας και αποτελέσματος. Έχουμε διόδια κάθε 35 χιλιόμετρα. Αυτά τα λεφτά πηγαίνουν στην ανταπόδοση υποδομών; Η Α.Α.Δ.Ε. τα στέλνει στους «δανειστές»!

Η οικονομία μας είναι «κλειστή». Το εισόδημά μας δεν μπορεί να συγκριθεί με το εισόδημά μας του 2019 που ήδη ήταν χαμηλό εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών. Τα καύσιμα είναι πανάκριβα! Άρα εν τέλει μας στερούν αρκετά πράγματα ακόμα και την ελεύθερη μετακίνηση. Παρ’ όλα αυτά εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε στο ίδιο ποσόν τα τέλη κυκλοφορίας. Καί αυτό λέγεται αφαίμαξη! Μαζί με όποια άλλη τακτική όπου πληρώνουμε και δεν έχουμε ούτε παροχές ούτε υποδομές ούτε υπηρεσίες! 






Ελένη Θεορωροπούλου υπ βουλευτής ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ά Πειραιά
ηλ. ταχ/μειο: elenitheodoropoulou1@gmail.com
ιστοσελίδα: eleni theodoropoulou
κανάλι utube: Eleni Theodoropoulou
τηλ: 699 590 0169

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ