ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΣΜΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 


Το 2010 το τραπεζικό σύστημα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει και για αυτό μπήκαμε και στα μνημόνια. Έδωσαν, οι κυβερνήσεις, από το 2008 μέχρι και σήμερα, αρχικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών 223 δις ευρώ και πρόσφατα στον ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2012 και το 2011 που, ναι μεν είναι παλιό αλλά επειδή υπάρχει 10ετής περίοδος χάριτος θα φανούν από το 2022 και μετά στο Δημόσιο χρέος αφού σκοπεύουν να φτωχοποιήσουν τους Έλληνες. 

Το 2012 ή το 2011 η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του μηχανισμού ELA έκοψε χρήμα αξίας 191 δις ευρώ για τις τράπεζες. Εκτός δηλαδή από τις ανακεφαλαιοποιήσεις έχουν δώσει άλλα 191 δις ευρώ.Οι ανακεφαλαιοποιήσεις είναι πολύ καλά κρυμμένες. Σε κανένα φεκ δεν αναφέρεται ο όρος ανακεφαλαιοποίηση. Είναι κρυμμένες καλά μέσα στο ΤΧΣ



Το 2011 έδωσαν 84 δις ευρώ. Αυτά είναι χρήματα που αν δεν τα επέστρεφαν οι τράπεζες, που δεν τα έχουν επιστρέψει, τα χρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτό όμως έγινε χωρίς να ερωτηθεί το Ελληνικό Δημόσιο. Το ίδρυμα για την νομισματική πολιτική είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Το Ελλληνικό δημόσιο ποτέ δεν ρωτάτε, δεν παίρνει την έγκριση του Ελληνικού Δημοσίου η ΤτΕ. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πρόσβαση να ελέγξει την ΤτΕ. Ενώ στην ουσία πληρώνει, το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να ελέγξει την διαδικασία χρέους.


Τα κόμματα έχουν πάρει τεράστια ποσά για τα οποία ποτέ δεν εγγυήθηκαν γιατί δεν έχουν εγγυήσεις να δώσουν, δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία. Βάζουν λοιπόν τις μελλοντικές τους επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις από το κράτος σαν εγγυήσεις με την έγκριση των τραπεζών, βασιζόμενα στις εκτιμήσεις του αριθμού των ψηφοφόρων τους. Τα κόμματα είναι χρήσιμος μηχανισμός για τις τράπεζες. Οι τράπεζες χειραγωγούν μετά, εύκολα την Ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει κατά βούληση. Όπως συμβαίνει τώρα με τον πτωχευτικό νόμο! Οι τράπεζες έδωσαν εντολή στην Ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει και έρχονται τώρα να πάρουν τα πάντα από τους Έλληνες πολίτες, από αυτούς δηλαδή που εγγυώνται για τις ίδιες τις τράπεζες



Το ύψος των συνολικών δανείων είναι περίπου στα 258 δις ευρώ. Πού χρειάστηκαν λοιπόν τα υπόλοιπα χρήματα οι τράπεζες; 223δις συν 191δις συν 84δις. Τα κόκκινα δάνεια δεν είναι πάνω από 60δις. Και το 2011-2012 που είχαν κλείσει την παροχή ρευστότητας στην αγορά πού ακριβώς χρειάστηκαν αυτά τα χρήματα;

Έγινε το 2016 μία εξεταστική επιτροπή για να ελεγχθούν τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Στο πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Το σφοδρό ελεγχόμενο που άγγιζε τα όρια της βεβαιότητας για να διωχθούν ποινικά οι διοικήσεις κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών εξαιτίας των δανείων προς τα κόμματα που δεν συγκέντρωναν τις νόμιμες προϋποθέσεις επιχειρήθηκε αιφνιδιαστικά να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα απαλλαγούν τα μέλη τους από κάθε ευθύνη»
Εννοούν τον νόμο 4146/2013 που μετά τροποποιήθηκε.


Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά αυτός που παράγει τον πλούτο είναι ο ίδιος ο Έλληνας γιατί αυτόν βάζουν ως εγγύηση απλά δεν τον ενημερώνουν ποτέ. Χρησιμοποιούν τον πλούτο μας εναντίον μας. Το ίδιο έκανε και ο Χίτλερ με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο. Και μόνο ότι πήρε το δάνειο αποδεικνύει ότι υπάρχει τεράστια περιουσία η οποία ανήκει στους Έλληνες. 

Οι Γερμανοί δεν έχουν φύγει. 80 χρόνια μετά το ’40 είναι ακόμα εδώ. Το χρέος μας το διαχειρίζεται η Γερμανία κρατώντας το μεγαλύτερο ποσοστό του υποτιθέμενου αυτού χρέους, που βεβαίως δεν έχει ελεγχθεί ποτέ και στην ουσία μας έχει κάνει μία άτυπη αποικία. Απλά άλλαξαν όπλα. Το όπλο τους είναι η λυκοφιλία, η προσφορά και ο δανεισμός, οι τράπεζες και το χρέος. Βιώνουμε έναν οικονομικό πόλεμο και τα θύματα είναι τα ίδια με τότε.

Για να διορθωθεί αυτό;
Καταρχάς δεν μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί τα ίδια άτομα που έντεχνα και στοχευμένα έβαλαν τον Έλληνα μέσα σε αυτήν την κρίση, με τέτοιο τρόπο ώστε ποτέ να μην καταλάβει ότι είναι σκλαβωμένος και φυλακισμένος και ότι τον χρησιμοποιούν για να τον αρμέγουν στην ουσία και να του παίρνουν τον πλούτο. Τον χρησιμοποιούν για να παράγει.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει όλην αυτήν την οικονομική δίνη συρρίκνωσης στην οποία τον έχουν βάλει από το 2010 και ότι το μέλλον δεν διαγράφεται φωτεινό σε καμία περίπτωση, με ένα κλείσιμο της οικονομίας και σε συνδυασμό με τον πτωχευτικό νόμο που έχουν ψηφίσει. Ακόμα και οι κακοπληρωτές δεν είχαν σκοπό να μην πληρώνουν κάποιος άλλος πήρε την απόφαση να έρθουν σε αυτήν την θέση.

Όταν λοιπόν συρρικνώνεις μιαν οικονομία και φορτώνεις τον Έλληνα με απίστευτους και δυσανάλογους φόρους και μειώνεις το εισόδημά του, δεν δύναται να το διαθέσει για να κινηθεί η αγορά, το διαθέτει στην επιβίωσή του.
Δεν μπορείς να αφήσεις τον άνθρωπο μακρυά από τον πλούτο που του ανήκει. Τον Έλληνα τον έχουν φορολογήσει πάρα πολύ και οι φόροι είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το Δημόσιο χρέος, είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτά που φορτώνουν από τράπεζες, ΜΜΕ και κόμματα. Δια νόμου θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί σε απόγονους δοσίλογων της κατοχής του ’40 να έχουν διοικητικές θέσεις.
Θα πρέπει να πάρει την διακυβέρνηση της χώρας ο ίδιος ο Έλληνας. Ο ίδιος θα πρέπει να αποφασίζει. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν άλλον να αποφασίζει για εμάς. Δεν είμαστε εδώ για να πληρώνουμε τις τράπεζες. Είμαστε δώ για να δημιουργήσουμε. Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε πρόσβαση στον πλούτο μας και στην αφθονία μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε ελεύθεροι.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΔΡΕΙΟΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ