ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Χρέος της πολιτείας προς τους πολίτες είναι να μην έχουν ανάγκη για επιδόματα!

Τι είναι ο φόρος;

   Φόρος είναι υποχρεωτική εισφορά των φυσικών και νομικών προσώπων υπέρ του κράτους για να χρηματοδοτηθούν τα έξοδα μιας πολιτείας, η οποία έχει έξοδα θέλοντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών της. Παροχή δωρεάν υγείας, δωρεάν παιδείας, υποδομές, παροχή εθνικής άμυνας και σωμάτων ασφαλείας κα...!
   Μία πολιτεία διαχειρίζεται η ίδια τα χρήματα από τους φόρους των πολιτών της. Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έχουν παρέμβει μέσω των μνημονίων και εισπράττουν για λογαριασμό κάποιων ξένων εταιρειών ή ξένων
funds στους οποίους φαίνονται να χρωστάμε σαν Ελλάδα κάποια τεράστια ποσά και εισπράττουν ουσιαστικά όλα τα έσοδα της χώρας και αυτός είναι ο λόγος που πληρώνουμε πάρα πολύ υψηλούς φόρους!
   Αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει ανταπόδοση στις υπηρεσίες και στις υποδομές. Με αυτά τα ποσά που πληρώνουμε θα έπρεπε κανονικά να έχουμε υπερσύγχρονους δρόμους, υπερσύγχρονα νοσοκομεία και πάρα πολύ καλές παροχές υγείας και τα σχολεία μας θα έπρεπε να είναι άρτια εξοπλισμένα και θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον του επιπέδου του εξωτερικού, της Ευρώπης..! 
   
Η φορολογική πολιτική που ασκεί η κάθε χώρα, το ύψος των φόρων μπορεί να αναπτύξει την οικονομία ή μπορεί να την συρρικνώσει. Εμείς αυτήν την στιγμή βλέπουμε ότι το ύψος των φόρων συρρικνώνει την οικονομία και φτωχοποιεί τον ίδιο τον πολίτη!
   
Η εκάστοτε κυβέρνηση δίνει επιδόματα με στόχο να απαλύνει λίγο τους πολίτες από τους φόρους και από την στέρηση εργασίας, που και αυτό είναι χρεός της πολιτείας προς τους πολίτες της.

Χρέος της πολιτείας προς τους πολίτες είναι να μην έχουν ανάγκη για επιδόματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ